Sekreti indian për heqjen e pikave të zeza në hundë

Të gjithë duan të kenë një lëkurë të pastër por pikat e zeza në hundë, sikur prishiin ëndrrën tonë. Arsyet janë të ndryshme por zakonisht shkaktohen te njerëzit me lëkurë më të yndyrshme.

Pikat e zeza të njohura si komedone janë papastërti që nëse infekktoheen kthehen në aknee. Prandaj është shumë i rëndësishëm pastrimi i përditshëm i fytyrës. Shkaqet e shfaqjes së tyre janë të shumta, keqyshqyeerjaa, konsumimi i ushqimeve me yndyrë apo sheqer, duhanii, smoguu, por edhe çrregulliimi hormonaal.

Zakonisht paraqiten në kohën e adoleshencës, gjatë shtatzëninë, menstruaciionevee, menoppauuzës. Hapi i parë është heqja e grimit në thellësi. Ndoshta disa prej nesh nuk e dinë që makkeuup nuk hiqet vetëm me larje. Grimi dhe kremi pudër gjithnjë duhet të pastrohen më parë me qumësht specifik dhe më pas lajeni fytyrën normalisht.

Lënia e kremit pudër tërë natën në lëkurën tuaj është një nga shkaqet e shfaqjes së pikave të zeza, pasi poret nuk marrin ajër.

Në vii’deonn në vazhdim mund të shiihnni se si mund të zgjidhnni këtë probleem në shtëpinë tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *