KOSOVË, HYJNË NË FUQI MASAT E REJA, S’KA ORË P0LIC0RE

Javëve të fundit Kosova ka shënuar rënie të numrit të vi;kt;imave dhe rasteve të të in;ektuarve me C0VID-1 9. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK), ka njoftuar se aktualisht në vend janë 2 mijë e 380 raste ak.tive me C0VID-1 9.
Kurse që nga 13 marsi i vitit të kaluar (2020) kur edhe u paraqitën dy rastet e para poz.itive, janë 107 mijë e 405 qytetarë të cilët janë infektuar me C0VID-1 9.

Shkak i inf.ekti.mit me vi.r.usin kor.ona, nga 22 marsi i 2020-tës, kanë vd.ek.ur 2 mijë 243 persona.
Me uljen e numrit të rasteve pozitive dhe vdekjeve shkak i in.fektimit me vi.ru.sin ko.ron.a, Qeveria e Kosovës ka lehtësuar edhe masat antiC0VID-1 9.

Me vendimin e ri, qeveria ka paraparë heqjen e orës po.lic.ore dhe zgjatjen e orarit të gastronomisë. Po ashtu me këto masa të reja parashihet mosvendosja e maskës për personat që ecin vetëm rrugës.
Gjitha masat e reja antiC0VID-1 9, do të hyjnë sot në fuqi, e hënë, 31.05.2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *