1 Lugë E Vetme Nga Ky Kombinim Do Të Permisoj Diabetin Dhe Keto Probleme Shendetsore..!?

Do të ishte e kotë t’ju pyesnim në qoftë se e njihni uthullën e mollës pasi kemi folur aq shumë për të dhe e kemi sjellë vazhdimisht nëpër artikujt tanë. E pasur me kalcium, magnez, potas, fluor, hekur, fosfor, vitamina A, B1, B2, B6, C dhe E,acid acetik, pektinë, beta-karoten etj, pa diskutim ky produkt është një depo vlerash ushqyese.

Por këto vlera shkojnë përtej shijes së mirë të ushqimit apo përdorimeve në fushën e kozmetikës dhe pastrimit të shtëpisë. Uthulla e mollës është një eliiksiir i vërtetë për shëndetin e njeriut. Studimet e ndryshme kanë provuar që konsumimi i një luge çaji me uthull mollë ndikon drejtpërdrejt në 5 gjendet e mëposhttmee shëndetësore.

1.Ndihmon të humbisni peshë: Siç dihet gjatë gjumit realizohet një proces shumë kompleks siç është filtrimi dhe eleminiimi i tokksinaave nga trupi i njeriut.

Uthulla e mollës jo vetëm që e përshpejton atë, por nxit metabolizmin të djeegë sa më shumë kalori. Ajo ka fuqinë të shpërbëjë brumërat, kurse antiioksidaanti i saj kryesor, pektina, i jep trurit dhe trupit ndjesinë e ngopjes.

2.Lehtëson dhimbbjeet e fytit:

Uthulla e mollës ka veti antii-baktteriiale dhe antii-inflammatoree që dobësojnë fuqiinë veepruese të bakttereeve në rast viirozaash ose kur keni inflammaciion të lariingittit.

3.Ul nivelin e lartë të sheqerit në gj ak: Uthulla e mollës nxit prodhimin e insulinës në gj ak dhe shpërbën karbohiidrateet tokksikee që qarkullojnë në organizëm dhe që çojnë në shfaaqjeen e diabetiit.

4.Largon erën e kkeqe të goojës:

Era e kkeqe e gojës në gjuhën mjekësore njihet me emrin haliitosiis dhe mund të vijë si rezultat i një sërë faktorësh, përfshirë këtu dietën, iilaçet që përdorni, higjienën ooralee, intolerancën ndaj laktozës, sëmunddjeet e miishravee të dhëmmbëvee etj. i jep një ndjesi freskie gojës suaj.

5.Trajton aciideet gasttrikee të stomakut: Uthulla e mollës riivendos pH-in normal të stomakut dhe neutraliizon aciidet gasttrikee falë veprimi të saj antii-inflammatoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *