Hiqni dorë nga ngrënia e thonjëvee; Ja Cilat janë Metodat..?!

Zakonisht, ngrëniia e thonjvee nuk nis si rezultat i annkthiit apo streesiit, por vëzhgohet dhe mësohet në moshë të hershme. Me kalimin e kohës, shndërrohet në vees që shërben për të menaxhuar situatat e vështtiraa dhe të ngarkuuaraa emociionalisht.

Si veprim fizik, ngrëniia e thonjvee të shpërqëndron dhe ofron një lloj çlirimi në momente annkthii ose teensiioni. Çelësi i heqjes dorë qëndron në motivin tuaj.

S’ju pëlqejnë si duken duart me thonj të ngrënë ose doni të gjeni një tjetër mënyrë për t’u përballur me annkthiin, është me rëndësi të përcaktoni pasoojatt negattivee të ngrëniies së thonjvee dhe të bëni të qartë arsyen pse doni të hiqni dorë nga ky ves.

Më pas, duhet të kërkoni mënyra alternative për të shpërqëndruar veten dhe për të menaxhuar emociionet negattivee. Mund t’ju ndihmojnë aktivitete të thjeshta si për shembull leximi, ose të shkruheni me miq, ose të luani lojëra në telefon.

Diçka që jua mban duart e zëna. Është me shumë rëndësi të krijoni një set veprimesh që ju faliin qetësii. E zëmë, kur të ndjeni nevojën të hanni thonjttë, ngrihuni dhe bëni një gotë çaj, ose aplikoni një krem për duart.Këto metoda mund të veprojnë krah për krah me produkte të tjera që janë dizenjuar pikërisht për të lufttuaar ngrëniien e thonnjvee si puna e manikyrëve me shijee të pakënndshmee.

Këto produkte mundësojnë shoqërimin e vesit me pasoojatt e tij, duke e bërë më të lehtë shtypjeen e veprimiit. Sidoqoftë, për ndryshim domethënës, duhet të jeni prooaktiivë. Identifikoni pse i hanii thonjttë në radhë të parë dhe më pas gjeni aktivitete të tjera më të shënndetshmme për ta zëveendësuaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *