Kura 30 Ditore Me Dy Përbërës Që Kuron Problemet Me Tiroiden

Çrregulliimet e gjëndrës së tiroiides lidhen me mos balancimin e duhur të proceseve të metabolizmit në organizmin tonë.
Këto probleeme ndikojnë ose në strukturën e tiiroides ose në funksionimin e duhur të saj. Gjëndra e tiiroides luan rol kryesor në prodhimin e tirokksiinës.

Një hormmonn shumë i rëndësishëm për tretjen, funksionimin e muskujve dhe të zemrës si dhe për zhvillimin e qeliizavee të trurit dhe kockave.

Veprimtaria e tiiroides rregullohet përmes një mekanizmi që përfshin dhe trurin. Kur hormmonni i tiiroides është në një nivel të ulët, hipottalamuusi që ndodhet në tru lëshon një sinjal që nxiit çliirimiin e tirokksiinës në gj ak.

Sipas të dhënave, është vënë re një rritje e përqindjes së popullsisë së prekur nga ky çrregulliim. Duke qenë se funksionimi i tiroides varet nga shumë faktorë të tjerë të organizmit, dhe trajtimi i saj është shumë delikat. Një nga metodat natyrale për trajtimin e saj, është dhe kura me qumësht, piper të zi dhe xhinxher. Piperi i zi njihet për përmbajtjen e magnezit, hekurit dhe vitaminës K që ndihmojnë në qarkullimin dhe riigjennerimin e qeliizavee të gj akut.

Nga ana tjetër xhinxheri është i famshëm për agjentët antii-informmatoor që lufttojnnë prekjen e organizmit nga baktteree të dëmmshmee. Kjo kurë trajton rastet e hipottiroiides (funksioni i ulët i gjëndrës së tiroides, gjendje që karakterizohet me prodhim të ulët të hormmoneeve nga kjo gjeendër). Hipottiroiidja ka si simpttoma lodhjen kroniikee, depreesiionin, streesiin, kollë të mjaftueshme. Kjo sëmunddjee zbulohet përmes analiizave të gj akut dhe tiiroides.

Përbërësit

100 g piper i zi kokërr

100 g xhinxher i tharë

Qumësht

Përgatitja

Në një grirëse vendosim piperin dhe xhinxherin dhe i lëmë të bluhen. Në momentin që është formuar një pluhur homoogjen, përbërja është gati. Mjafton që një lugë çaji nga ky pluhur ta përzieni në një gotë qumësht dhe përbërja natyrale është gati. Kura duhet të konsumohet dy herë në ditë, një herë para se të flini dhe njëherë në mëngjes me stomakun bosh. Në mënyrë që të shikoni rezultate në balancimin e funksionimit të tiroides, duhet që këtë kurë ta vazhdoni për 30 ditë dhe ta përsërisni edhe për 30 ditë të tjera. Nëse doni të përgatisni më shumë nga ky pluhur, mjafton vetëm që masat e piperit të zi dhe xhinxherit të jenë të barabarta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *