Doni Të Keni Mushkëri Super Të Shëndetshme; Këto Janë Ushqimet Që Ju Duhen..

Njerëzit që vuaajnnë nga probleeme kroniikee të mushkërive duhet të përqendrohen më shumë në përzgjedhjen e ushqimeve të shëndetshme.

Këto të fundit kanë aftësinë jo vetëm të trajtojnë sëmunddjeet por edhe të lehtësojnë frymëmarrjen.

Një studim zbulon se njerëzit që hanë më shumë peshk, qitro, banane dhe djathë kanë mushkëri më funksionale.

Për më tepër, ata përballen edhe me më pak simpttomaa të rënda.

Termi që përmbledh sëmunddjeet që i kanosen mushkërive është: sëmunddjeet pulmmonaree obstruktiivee kroniikee.

Këtu përfshihet edhe bronshiiti kroniik një prej sëmunddjeeve më të shpeshta që prekin mushkëritë.

Sëmunddjee të tilla hasen më tepër në stinën e dimrit kur temperaturat janë të ulëta por edhe gjatë stinëve të tjera.

Ndikimi i Ushqyerjes Në Shëndetin e Mushkërive

Ekspertët nënvizojnë se ushqimet nuk përbëjnë çelësin magjiik të shërimit të sëmunddjeeve.

Megjithatë, ato kanë një ndikim pozitiv në shëndetin e organeeve.

Ushqime të tilla përmbajnë antiioksidanntë që lufttojnnë inflammacioniin.

Një argument i tillë përbën bazën e rekomandimeve shkencore të përmirësimit të ushqyerjes jo vetëm për pacientët e preekur nga sëmunddjeet e mushkëriive.

Shumë kërkime shkencore kanë konfirmuar se njerëzit që konsumojnë më shumë fruta, perime, drithëra dhe peshk, kanë më pak gjasa të preken nga probleme të mushkërive.

Këto ushqime përfshihen në atë që njihet si regjimi Mesdhetar i ushqyerjes sjell shumë përfitime për shëndetin.

Ky regjim ushqimor është i pasur me fruta, perime, drithëra të plotë, peshk, arrorë, legume dhe yndyrna të shëndetshme.

Një shembull i këtyre yndyrnave është vaji i ullirit.

Njerëzit që i përmbahen një regjimi të tillë, janë më pak të rreziikuaar nga attakuu në zemër apo ishemiia.

Analizat shëndetësore të shumë njerëzve që kanë marrë pjesë në studime mbi rolin e ushqimit tek shëndeti i mushkërive kanë ofruar gjetje interesante.

Sipas tyre, njerëzit që hanë më shumë fruta dhe perime kanë mushkëri më të shëndetshme, arrijnë të ecin më shpejt pa i’u marrë fryma dhe kanë nivel të ulët të inflammacioniit në gj ak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *