NJlHUNl Me Fshatin Shqiptar Të Beqarëve, Arsyeja Pse Nuk Martohen Do Ju Iere Me Goje Hapur

Në Fshatin Shegas të Lushnjës jetojnë rreth 200 familje. Banorët thonë se jeta e tyre nuk ka ndryshuar me ndërrimin e sistemeve. Rruga e hapur në periudhën e di;ktaturës mbetet po e njëjta, pa asfalt; me pluhur në verë, dhe baltë në dimër. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HTDikur e përshkonin për të shkuar në kooperativë ndërsa sot për të çuar prodhimet e veta në treg.

Jetesa është shumë e vë;shtirë, këtu vd;es. Nuk vjen dot as me makinë. Nëse kemi ndonjë të së;murë e transportojmë me karroca dore. Të gjitha i mbajmë në krah. Po ngo.rdhin edhe gomarët. Jemi të harruar”, shprehen banorët. Në Bashkinë e Lushnjes e njohin probIemin , por presin prej kohesh miratimin e projektit.

“Me t’u krijuar mundësitë ekonomike, do të zbatohet edhe do të jetë në funksion të të gjithë fshatit”, thotë Ergest Krakulli, drejtori i shërbimeve në Bashkinë Lushnje. Ndërkohë në fshat janë mësuar të presin dhe të protestojnë. Rrugën e pashtruar prej 5 km, banorët e shohin si shkak edhe për një tjetër fenomen që i shqetëson.

Në shegas thonë ata nuk vijnë nuset për djemtë e fshatit. Krushqitë më së shumti bëhen vetëm për vajzat. “Na ngelën djemtë pa martuar. Ndërsa gocat e shk;reta na i marrin. Na kanë ngelën nipërit pa martuar”, shprehen banorët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *