Keni Gurë Në Veshka? KURRË Mos I Fusni Në Gojë Këto Ushqime

Keni Gurë Në Veshka? KURRË Mos I Fusni Në Gojë Këto Ushqime

Gurët në veshka, ose të njohur në gjuhën shkencore si kolikët renalë, janë një ndër problematiikat shëndetësore më të shpeshta në shoqërinë shqiptare. Ato janë masa të forta kristaliinash me forma dhe përmasa të ndryshme që formohen brenda sipërfaqes së veshkave. Sipas mjekëve nefrologë, regjimi ushqimor i varfër apo konsumi i disa produkteve të caktuara mund të ndikojë në shfaqjen e gurëve në veshka. Ja cilat janë ushqimet që duhet të shmangni nëse vuanni nga gurët në veshka:

Kafeina: Kafeina përmban stimulues që çojnë në shfaqjen e gurëve, por edhe infekksioneeve në veshka. Kafeina është e pranishme tek kafeja, Coca-Cola dhe në disa lloje çaji. Për këtë arsye ju kërkohet të bëni kujdes me sasinë e konsumit të saj.

Mishi i kuq:

Mishi i kuq përmban proteina dhe yndyra shtazore që ndikojnë drejtpërdrejt në formimin e gurëve në veshka. Ai përmban gjithashtu acid urik dhe purinë, dy substanca që stimulojnë infekksioneet renalee dhe ato uriinare.

Kripa: Kripa është armiku numër një i të gjithë personave që vuaajnë nga veshkat. Konsumimi i tepërt i kripës sjell akumuliim të ujit në organizon dhe krijim të gurëve në veshka.

Nënproduktet e qumështit:

Nënproduktet e qumështit janë pjesë e pandarë e regjimit tonë ushqimor. Qumështi, kosi dhe djathi rrisin sekkretiimin e kalciumit nëpërmjet urinës dhe krijojnë një barrierë natyrale për daljen jashtë të gurëve në veshka. Prandaj mundohuni t’i eliminoni gradualisht nga regjimi juaj ushqimor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *